Parada va ocoli şi anul acesta Arcul de Triumf, că tot rămâneau generalii înţepeniţi în el

Nici anul acesta nu vom avea parte de o paradă normală de 1 decembrie, defilarea militară urmând a ocoli Arcul de Triumf pentru a nu exista incidente ca în anii trecuți. Măsura există de câțiva ani de când s-a constatat că generalii Armatei Române, dar și ai MAI, au devenit prea lați pentru a trece prin deschizătura monumentului.

„Puțină lume mai ține minte de ce a fost renovat ani buni Arcul de Triumf. A fost din cauza ultimei parade, în care a rămas blocat în el generalul de brigadă, patru stele, Anatol Florea. Au lucrat pompierii trei zile să-l scoată de acolo, că nu puteau da cu barosul că e monument istoric. S-a lucrat cu grijă”, povestește Daniel Baciu, un expert în istorie militară.

Inițial generalii au cerut ca parada să nu se mai țină, întrucât este aproape inutilă și se consumă energie degeaba. Din păcate, defilarea cel puțin o dată pe an este o măsură obligatorie pentru orice stat NATO, fiind singura ocazie când zecile de mii de generali, maiori sau colonei mai fac un pic de mișcare.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
28 noiembrie 2017 08:11

Alte articole

Vezi mai mult