De câteva zile se întâmplă lucruri greu de înțeles în Capitală: tot mai mulți bucureșteni se plâng că n-au apă caldă. ”Așa, și? De unde această problemă pentru niște locuitori care au mult prea rar tangențe cu apa? E un paradox aici pe care efectiv nu mi-l pot explica”, spune nedumerit reputatul sociolog Decebal Popescu.imputi_autobuz_tnr.jpg

În viziunea sociologului, bucureștenii aplică această strategie ca să abată atenția de la relația precară a propriei persoane cu igiena. ”În mintea lor, faptul că se plâng că n-au apă caldă i-ar valida în ochii celorlalți drept persoane care fac în mod regulat duș. Desigur, sunt și unii care au apă caldă, dar tot se plâng că n-ar avea, ca să aibă o explicație, alta decât lenea sau prostia, pentru faptul că put”, explică Decebal Popescu.

Sociologul atrage atenția că acest val de ipocrizie se va extinde, cu siguranță, și în afara Capitalei. ”Cel mai rapid vor sări clujenii, pentru că ei se simt într-o mare rivalitate cu bucureștenii și sunt disperați să-și proclame superioritatea cu orice ocazie. Dar și ei sunt la fel de nespălați ca bucureștenii, nu e ca și cum igiena ar dudui la poalele Feleacului. Asta însă nu-i va împiedica să râdă pe seama bucureștenilor”.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Thursday, 07.11.2019 10:36 Social

National Cinematografic