Paradox! Şomajul e în creştere, dar sunt tot mai mulţi români care folosesc expresia “Ce faci, boss?”

Semnal de alarmă tras de Institutul de Sociologie și Politici Lingvistice (ISPL) București! Savanții institutului spun că în ultima vreme, deși șomajul este în creștere, tot mai mulți români folosesc expresia „boss” sau „șefu” când se adresează unui alt interlocutor la fel de sărac ca el, poate chiar mai mult.

„Nu știm exact de unde vine această expresie, cert este că s-a umplut capitala de boși. Credem că are legătură cu fostul Combinat de Șefi din sudul capitalei, de pe platforma industrială Berceni, unde lucrau foarte mulți boși. În perioada de aur a comunismului lucrau acolo cel puțin 5800 de șefi, ca să nu-i mai numărăm pe cei de la Insitututul de Șefi din Pipera sau de secretariatul de stat pentru boși”, spune Decebal Popescu, președintele ISPL.

Din păcate, un Eurobarometru al Comisiei Europene arată că, în ciuda faptului că e plin de boși pe stradă, sub 20% au de unde să dea o țigară. „Astfel, expresia «boss, n-ai să dai și mie o țigară» este, în cele mai multe cazuri, inutilă”, avertizează Comisia Europeană.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
17 mai 2018 14:05

Alte articole

Vezi mai mult