Paralela 45 face o buclă în jurul Buzăului, de silă să nu intre în Moldova

În ciuda afirmațiilor fără acoperire făcute de nenumărați moldoveni aflați pe teritoriul județului Buzău, este incontestabil faptul că județul Buzău face parte din Moldova. Istoricii au stabilit în nenumărate rânduri că Buzăul e teritoriu moldovenesc, dacă nu administrativ cel puțin cu sufletul.

Acum și geografii au adus dovezi care susțin acest argument deși chiar nu mai era nevoie. „Societatea Britanică de Geografie, cea care emite anual Atlasul Geografic Internațional după care copiem toți hărțile a arătat că și anul acesta paralela 45 face o buclă în jurul Buzăului, ca să nu traverseze Moldova, să nu se facă de rușine”, explică Alexandru David-Carianopol, un cunoscut geograf român.

Reprezentanți ai Buzăului au anunțat că vor face deja demersurile necesare pentru ca paralela să treacă din nou pe la ei prin județ și oraș. În acest sens a fost trimisă o delegație la Greenwich care va oferi astronomilor din localitate câteva produse tradiționale moldovenești cum ar fi sarmale, vișinată, cărniță în untură la borcan precum și un stick USB cu cele mai bune mp3-uri ale Sofiei Vicoveanca. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

4 ianuarie 2019 13:18
Citește mai mult despre: Buzau

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult