Părinţii care îşi neglijează copiii înainte de naştere vor fi amendați

Decizie şoc a Ministerului Muncii şi Familiei! Din cauză că mulţi părinţi din România îşi văd copilul extrem de rar înainte de naştere, şi atunci doar la ecografii, autorităţile au hotărât să-i decadă din drepturile părinteşti.

„Sunt mulţi părinţi care, înainte ca micuţul să vină pe lume, abia dacă îl văd odată la 2-3 luni, şi atunci la insistenţele medicilor”, spune ministrul Sulfina Barbu. „Chiar şi în aceste cazuri se pare că ei refuză să dea ochii direct cu copilul, preferând să-l privească pe un monitor. Nu vorbesc cu el, nu se joacă, nu-l întreabă cum a fost la şcoală, doar îl pun pe doctor să-i măsoare membrele şi capul, ca şi cum aparenţele exterioare ar fi tot ce contează. Nici nu ştiu cu cine lasă copiii între ecografii, probabil le pun cheia de gât şi-i abandonează de capul lor. Nu cred că astfel de oameni se vor transforma în nişte părinţi mai buni după naştere. ”

Sulfian Barbu e indignată şi de faptul că acest gen de părinţi nu le aduc nimic micuţilor, cu toate că-i văd atât de rar. „Vin la un copil atât de mic cu mâna goală. Cât de greu le-ar fi să-i aducă hai, nu zic o jucărie, că-s mulţi oameni cu probleme materiale, dar măcar o portocală, un măr? Micuţii sunt traumatizaţi, nici nu e de mirare că plâng atât de tare la naştere”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
31 octombrie 2011 10:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult