Părinţii care pleacă la muncă în Pipera trebuie să dovedească că au în grija cui să lase copiii

Parlamentul a adoptat azi o lege prin care părinţii care au copii minori şi doresc să meargă la serviciu la o multinaţională din Pipera vor fi obligaţi să facă mai înainte dovada că au în grija cui să-i lase pe cei mici. “Toată lumea ştie că părinţii care au serviciul într-o corporaţie cu sediul în Pipera trec foarte rar pe acasă, în fiecare zi au meeting-uri după program, team-building-uri, face-to-face-uri cu managerul ş.a.m.d.”, spune iniţiatorul legii.

“Ca urmare”, continuă parlamentarul, “în majoritatea cazurilor ca cei mici să nu-şi vadă tatăl şi mama cu lunile, fiindcă într-o multinaţională tot timpul apare ceva care te ţine până pe la 11-12 noaptea la serviciu. În aceste condiţii, e normal să le cerem părinţilor corporatişti să facă dovada că au cu cine să lase copilul în perioada în care sunt plecaţi în Pipera, fie că e vorba de o rudă sau chiar de un vecin”.

Legea a stârnit deja reacţii virulente din partea multor corporatişti, care spun că e absolut inutilă: “Copiii noştri se descurcă foarte bine şi singuri iar dacă au nevoie de un ajutor, le-am lăsat pe frigider mai multe PowerPoint-uri cu instrucţiuni foarte clare.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 iunie 2012 04:06

Alte articole

Vezi mai mult