Parlamentul Cataluniei a decis: Taurii vor fi asomați înainte să înceapă corida

După proteste susținute din partea iubitorilor de animale, parlamentul provinciei spaniole Catalunia a luat o decizie revoluționară. Taurii vor fi asomați înainte de intrarea în arenă, ca să nu mai sufere atunci când îi omoară toreadorul. Opinia publică din Spania e foarte încântată de această soluție, care practic salvează tradiția seculară a luptelor cu tauri.

“Abia aștept să văr prima coridă desfășurată pe noul sistem. E adevărat, nu o să fie foarte spectaculoasă, pentru că taurul o să doarmă pe toată durata luptei, însă e mai mult decât nimic,” declară cu entuziasm o tânără din Barcelona care abia așteaptă să fie dusă la taur.

Specialiștii sunt de părere că noile reguli îi avantajează enorm pe toreadori. “Este mult mai ușor să omori taurul dacă acesta e anesteziat sau doarme. Sau dacă, înainte de coridă, a fost împușcat în frunte cu pistolul cu glonț captiv, așa cum cer normele europene. E adevărat, pierdem din spectacol, dar trebuie să ne gândim și la bietele vite,” este de părere Gustavo Torres, un cunoscut cronicar sportiv specializat în lupte cu tauri.

El i-a asigurat însă pe spectatorii însetați de violență gratuită că o să curgă sânge în continuare pe arenele din Catalunia: “Taurii vor fi atât de inerți încât doritorii pot coborî să taie cu mâna lor hălci de carne, ca să le frigă pe urmă la grătar, lângă tribune. M-au învățat niște imigranți române cum se face corect grătarul, pe manele. O să fie super caterincă!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 septembrie 2011 23:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult