Primăria București în colaborare cu primăria de sector a decis să investească o sumă importantă din bugetul alocat culturii pe 2017 în pasajul Piața Sudului. Întrucât termenul de execuție a expirat și nu mai poate primi fonduri europene nerambursabile, construcția va fi finalizată din fonduri de la departamentul cultură. 

piata sudului saorma.jpg

În zilele următoare excavatoare vor introduce în pasaj o lipie învelitoare cu diametrul de 174 de metri apoi câteva tone de carne de pui, cartofi prăjiți, castraveți, varză, roșii, ardei iuți, ceapă și două betoniere de sosuri, dulce și picant, care vor fi îndesate cu buldozerele. Pentru final autospecială de la ISU va fi umplută cu mujdei iar pompierii, singurii pregătiți pentru astfel de operațiuni, vor trage cu tulumba peste mâncare. 

Primarul Gabriela Firea spune că va prezenta apoi pasajul drept „Cea mai mare șaormă din lume” iar obiectivul va deveni, fără îndoială, o importantă atracție turistică pentru capitala României. În cinstea evenimentului se vor organiza și cinci concerte de muzică populară, câte unul pe fiecare stradă din zona lucrărilor. 


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Eftimie | Tuesday, 21.03.2017 16:04 Social

National Cinematografic