Paște reușit! Biserica Ortodoxă a acordat un împrumut de 25 de miliarde de dolari către FMI

Sărbătorile Pascale de anul acesta au însemnat un nou vârf economic pentru Biserica Ortodoxă Română, activele sale fiind cotate la bursele internaționale cu o creștere de 12,5%. În aceste condiții, CEO-ul Bisericii, Patriarhul Daniel, a decis acordarea unui împrumut de 25 de miliarde de dolari Fondului Monetar Internațional.

”E o vorbă din bătrâni, banul trebuie să circule. Cum avem foarte multă masă monetară, am decis să o punem să facă bani, cum e și firesc și cum a dat și Dumnezeu. Am dat banii FMI-ului pentru că știm că aduce dobândă bună și, în plus, se pricep la fel de bine ca noi să extragă banii de la sărăntoci”, a declarat Patriarhul Daniel.

BOR nu a anunțat ce va face cu restul profitului dar un lucru e sigur: banii nu vor fi investiți în Catedrala Mântuirii Neamului. ”Acolo e legământ de sfințenie, trebuie făcută din bani curați, luați direct de la stat”, a spus un înalt ierarh bisericesc.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
21 aprilie 2014 10:04

Alte articole

Vezi mai mult