Paştele catolic şi cel ortodox cad în aceeaşi zi! Isus răsuflă uşurat că trebuie să învie o singură dată

La noapte, creștinii de pe întreg globul se vor putea bucura de învierea unui Isus mult mai relaxat decât de obicei. Asta pentru că, spre deosebire de alți ani, ortodocșii și catolicii sărbătoresc Paștele pe aceeași dată, astfel că fiul celebrei divinități Dumnezeu nu trebuie să învie de două ori, ci o singură dată.

”Nu știu cum să vă zic, dar învierea asta nu e chiar floare la ureche”, spune Isus. ”Nu că vreau să mă laud, dar nu e pentru oricine. Gândiți-vă doar la asta: ca să învii de două ori, trebuie și să fii bătut în cuie pe cruce de două ori. Și-ar mai fi și altele, cărat crucea, flegme, înjurături, toate alea. Deci nici nu aveți idee cât de fericit sunt că anul ăsta bag o singură înviere, nu două, ca în anii trecuți.”

Întrebat dacă pregătește ceva suplimentar pentru diseară, dacă tot învie o singură dată anul ăsta, Isus spune că, din păcate, contractul cu bisericile de pretutindeni nu-i permite o astfel de libertate. ”Bineînțeles că am tot felul de idei despre cum ar putea fi îmbunătățile scenele crucificării și învierii, dar credeți că pot găsi înțelegere la biserici, fie ele ortodoxe sau catolice?!”, a răspuns, oarecum resemnat, Isus.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
15 aprilie 2017 01:10
Citește mai mult despre: Inviere Isus pasti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult