Pat metalic de spital, uitat de medici în abdomenul unui pacient

Un nou caz de malpraxis agită spiritele în lumea medicală românească. Un chirurg din Huși a uitat un pat metalic de spital în abdomenul unui pacient pe care l-a operat de apendicită.

Conform specialiștilor, patul putea pune în pericol viața bolnavului, deoarece era puțin ruginit și nu avea așternuturile schimbate. Din fericire, pacientul nu s-a plâns de dureri. Dacă nu observau asistentele lipsa unui pat din salon, el s-ar fi plimbat și acum pe străzile orașului Huși cu șandramaua metalica sub stomac.

Deși cazul e unul grav, directorul spitalului din Huși pare să-i ia apărarea chirurgului:

“Trebuie să înțelegem că astfel de cazuri se întâmplă. Nu e prima oară când se uită ustensile într-un pacient. Medicii sunt și ei oameni și mai greșesc uneori. Bolvanul a avut noroc că nu dormea nimeni pe pat la momentul operației, altfel s-ar fi trezit și cu un bătrânel hepatic în cavitatea abdominală.”

Anual, românii pleacă din spitale cu aparatură de peste două milioane de euro în burtă. Acești pacienți sunt foarte vulnerabili în fața traficanților de organe, care știu că găsesc la ei nu numai organele propriu-zise, ci și aparatura necesară pentru transplant.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
3 august 2011 08:08

Alte articole

Vezi mai mult