Patriarhia va aduce Lumina de la Sfântul Întrerupător din Ierusalim

De teamă să nu rămână fără lumină chiar în noaptea de Paști, Patriarhia Română îi sfătuiește pe toți credincioșii care vin la slujba de înviere să-și aducă și câte o lumânare cu ei. În caz că așa ceva se întâmplă asta, o echipă de preoți români este gata să ia avionul până la Ierusalim, unde se află întrerupătorul principal al Patriarhiei Române.

Părintele Electronie, șeful Delegației de Aprins Lumina de la Ierusalim (DALI), își exprimă nemulțumirea: „În fiecare an suntem nevoiţi să luăm un avion de urgență până la Ierusalim ca să apăsăm pe Sfântul Întrerupător. Păi vine credinciosul să se roage la Sfântul Mormânt și apasă din greșeală și pe întrerupătorul de la Patriarhie. Și iar rămânem fără curent, iar stăm la lumânare toată noaptea de Înviere… Păi să nu-l omori?”

Părintele Electronie are însă și o soluție tehnică, de multă. „Domnule, eu am zis mereu: La o clădire așa de mare cum este Patriarhia se putea pune un întrerupător ceva mai aproape de București. Sincer, eu m-am cam săturat de circuitul ăsta electric, București-Ierusalim! În loc să stau cu băieții la slujbă, eu trebuie să mă duc la Ierusalim, între jidani, că iar se joacă cineva la Sfântul Întrerupător. Nu vă mai spun că de câte ori se ard siguranțele la Ierusalim nouă ni se strică carnea în frigider la București.”

Scris de TNR
14 aprilie 2012 12:04

Alte articole

Vezi mai mult