Patriarhul a luat şpagă de la Cioabă ca să introducă noi sfinţi: Bruzli, Cichicean sau Mercedesa

Patriarhul Daniel a dat un nou tun financiar, după ce a acceptat să introducă o serie de nume populare printre ţigani în următoarea ediţie a calendarului ortodox. Se pare că regele Daniel Cioabă l-ar fi convins pe Patriarh să accepte propunerea cu ajutorul unei sume în euro cu multe zerouri, dar şi a câtorva sute de kilograme de aur.

„Era timpul să oprim această discriminare”, a explicat regele Daniel Cioabă. „De ce românii să aibă nume de sfinţi şi noi nu? Pe ţigani nu-i cheamă Gabriel, Vasile sau Elena, ca să poată sărbători onomastici. Aşa că, în varianta următoare de calendar se vor regăsi printre sfinţi Bruzli, Laptop, Manţog, Mercedesa sau Hamsia.”

Rugat să comenteze decizia, Patriarhul Daniel a cerut un răgaz de câteva zile. „Mai întâi să număr şi să verific banii, să nu fie falşi sau să nu fie bucăţi de ziare puse în mijlocul teancurilor de euro, pe urmă o să cântăresc aurul, să stau cu inima împăcată că nu sunt ţepuit de regele Cioabă. Abia apoi voi veni cu detalii despre acest parteneriat extrem de avantajos pentru corporaţia pe care o conduc”, a promis Patriarhul.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Calin
20 octombrie 2013 03:10

Alte articole

Vezi mai mult