Patriarhul avertizează: Copiii care nu sunt înscrişi la religie vor crede că la Biserică e gratis!

Patriarhul Daniel avertizează părinţii care nu-şi înscriu copiii la ora de religie că în timp consecinţele ar putea fi grave pentru bugetul BOR. Patriarhul spune că degeaba cotizează părinţii de Bobotează, Crăciun, Paşti şi aşa mai departe, dacă nu asigură Bisericii un venit constant, de-a lungul a zeci de ani, prin îndoctrinarea copiilor.

“Copiii ar putea crede că la Biserică vii aşa, cu mâna goală, când ai chef să te rogi. Greşit! Trebuie să vii des, să vii cu bani şi cu bani mulţi! Ori asta nu i se poate fixa copilului în minte decât la ora de religie”, a spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul le-a reamintit părinţilor că mai au doar câteva zile pentru a-şi înscrie copiii la religie, în caz contrar existând riscul ca preoţii să se apuce în viitor de o muncă reală, lucru care le-ar afecta serios burţile.

„Respingem din start ideea că preoţii ar trebui să muncească. Sperăm ca părinţii să înţeleagă că membrii Bisericii trebuie să lenevească pe banii lor şi ai copiilor lor. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai declarat Patriarhul Daniel.

Scris de Ionut
2 martie 2015 13:03

Alte articole

Vezi mai mult