Patriarhul cere să i se dea lui cei 2% din PIB pentru Apărare, că ne apără el de ruşi prin rugăciune

Ca să fie eliminate discuțiile despre procentul din PIB pentru Apărare, Patriarhul Daniel a propus o rezolvare ingenioasă: să se dea 2% din PIB, așa cum cer partenerii NATO, doar că banii să fie dați Bisericii, nu armatei. Patriarhul garantează că de banii ăia, aproximativ 19 miliarde de lei, se va ruga până și el pentru apărarea țării.

”Or avea rușii armată puternică, dar cred totuși că noi avem mai multe biserici decât ei unități militare”, debordează de încredere Patriarhul Daniel. ”Ca să nu mai zic că o să avem și bani să terminăm Catedrala, ca să am și eu un spațiu pe măsura importanței mele unde să mă rog pentru și mai mulți bani, dar și pentru a apăra țara de ruși.”

Se pare însă că Patriarhul, afacerist versat, și-a făcut un cu totul alt calcul, mult mai cinic. ”Preafericitul nu e interesat de apărarea țării”, spune un apropiat. ”Dimpotrivă, el și-ar dori să fim atacați de ruși. Pentru că, dacă ne atacă, biserica se va umple de bani de la înmormântările victimelor atacului. Și, pe urmă, rușii sunt tot ortodocși, deci tot la noi o să cotizeze, chiar dacă ne vor conduce țara.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
29 ianuarie 2017 00:16
Citește mai mult despre: bani Patriarh rugaciune rusia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult