Patriarhul Chiril al Rusiei explică vizita la Bucureşti: Am auzit că e o proastă aici care tot dă bani la biserici

Deşi toată lumea credea că a fost invitat de Preafericitul Daniel, se pare că Patriarhul Chiril al Moscovei a venit din proprie iniţiativă la Bucureşti! Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse susţine că a venit să inspecteze nişte zvonuri cum că în capitala României ar exista o fraieră care dă o grămadă de bani pentru biserici.

“Imediat ce am aterizat, m-am întâlnit cu patriarhul vostru şi el mi-a confirmat că într-o clădire mare, undeva lângă parcul Cişmigiu, e una care dă bani. Da, frate, pe degeaba. O căruţă de bani, numai să ai biserică. Păi să ratez eu aşa ocazie? Paşol na turbinca, milionule! Lu’ taica îi trebuie catedrală nouă în Piaţa Roşie!”, a hohotit Patriarhul Chiril, trăgând după el o valiză uriaşă, încrustată cu pietre scumpe.

Preafericitul Daniel i-a urat bun venit omologului său rus, dar i-a atras atenţia să nu “dea pe goarnă” existenţa acestei veritabile gâşte cu ouă de aur, fiindcă mâine-poimâine află şi restul lumii creştine, şi n-o să mai ai loc în oraş de papi şi de patriarhi.

Scris de Vasile
26 octombrie 2017 14:10

Alte articole

Vezi mai mult