Patriarhul condamnă terorismul islamic: ”Religia trebuie să fie o sursă de bani, nu de teroare”

Patriarhul Daniel s-a alăturat și el vocilor care condamnă terorismul motivat religios, așa cum se întâmplă cu islamiștii radicalizați. Preafericitul spune că religia nu ar trebui niciodată să mai fie folosită ca să provoace teroare, ci strict ca o sursă inepuizabilă de bani.

„Cum să-ți placă mai mult să te detonezi sau să intri cu camionul într-o mulțime decât să faci bani, mulți bani?”, s-a întrebat retoric Patriarhul Daniel. ”Eu așa ceva chiar nu pot să înțeleg. Învață-i pe cei pe care-i păstorești cum să-ți aducă ție tot mai mulți bani, nu să se arunce în aer. E păcat că potențialul de bani din lumea arabă este irosit de islamiști.”

Patriarhul spune că nici nu vrea să se gândească cum ar arăta mașina lui personală sau viitoarea catedrală a neamului dacă ar fi atât de închis la minte ca adepții islamului. ”Poate ei ar fi mulțumiți să se plimbe cu cămila în loc de limuzină Mercedes, dar calea ortodocsă nu funcționează așa”, punctează Daniel. ”Dumnezeu nu ne-a dat această sursă de bani ca s-o irosim, ci ca să ne bucurăm de ea.”

Scris de Calin
17 iulie 2016 01:07
Citește mai mult despre: bani islam Patriar terorism

Alte articole

Vezi mai mult