Patriarhul Daniel a ajuns să creadă în Dumnezeu

Şeful Bisericii Ortodoxe Române a declarat recent, într-un interviu acordat ziarului Patriarhiei, că a devenit un fan înfocat al lui Dumnezeu. “Când m-am angajat la BOR nu prea credeam superstiţiile ăstea cu Dumnezeu, eu fiind crescut într-o familie de agnostici”, a spus preafericitul părinte Daniel.

Acesta a povestit şi cum a început să-i placă de Dumnezeu. “Mi se stricase într-o zi smartphone-ul, n-aveam ce citi pe budă şi am luat prima carte pe care am pus mâna. Era una cu un fel de T pe copertă şi scris lucios, am crezut că e un fel de SF de la Nemira”, a mărturisit Daniel. Acesta a precizat că, la început, cartea i s-a părut că seamănă cu Dune, doar că e un pic mai concisă şi cu mai multe personaje.

“E chiar o carte mişto, pe bune, cu magii, profeţi, scene de bătaie şi de sex. Te captivează. După ce am terminat cartea am căutat pe internet despre ea şi am aflat că există foarte mulţi fani ai acestui gen de literatură. Atâta doar i-aş reproşa că se termină cam brusc, nu ştiu dacă tipul ăla Iisus se mai întoarce sau nu. Poate au scris-o special aşa, să facă un sequel”.

Patriarhul Daniel a mai povestit că nu toţi colegii săi sunt de acord cu noua sa credinţă. “Aşa, pe faţă, nu mi-a zis nimeni nimic, că-s şef şi ştiu că-i ard la salariu. Dar mi-au ajuns la urechi vorbe cu «uite-l şi pe ăsta, a ajuns să creadă în Dumnezeu ca toate babele de la ţară». În definitiv fiecare om poate să aibă un hobby”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 iunie 2012 11:06
Citește mai mult despre: dumnezeu Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult