Patriarhul Daniel a anunţat noul slogan al BOR: „Oferă şi ţi se va lua!”

Patriarhul Daniel vrea să schimbe din temelii Biserica Ortodoxă Română! El spune că s-a săturat ca Biserica să se ghideze după principii vechi de când lumea şi că abia se mai regăseşte în preceptele promovate de creştinism. În opinia Preafericitului, a venit momentul ca Biserica să fie adusă în prezent.

„Sincer, nu mă simt deloc preafericit când văd că încă mai e în uz sloganul «Cere şi ţi se va da». Nu vreau să fiu răutăcios, dar ăsta e sloganul Bisericii încă de la înfiinţarea ei, ceea ce nu mi se pare normal. Am încurajat destul milogeala, acum e timpul să ne gândim mai mult la noi, ca instituţie”, a explicat Patriarhul.

Preafericitul Daniel a avut de ales între „Oferă şi ţi se va lua!” şi „Întoarce şi celălalt buzunar”, însă s-a oprit asupra primei variante. Aceasta are marele avantaj, spune Preafericitul, că încurajează donaţiile către Biserică, fapt ce va grăbi construirea Catedralei Neamului. „Rog toţi românii cu credinţă în Dumnezeu să ne ofere, le garantez că vom lua. Să ne ofere bani, evident, în caz că nu s-a înţeles aluzia mea subtilă”, a spus Daniel.

Scris de Calin
31 martie 2012 12:03
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult