Acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei Patriarhului Daniel nu înseamnă doar o onoare, o diplomă și un abonament gratuit pe RATB. Având în vedere importanta contribuție pe care acesta a adus-o la dezvoltarea Bucureștiului, preafericitul a primit și sectorul 5 cadou, cu toți robii din el și toate moșiile.

patriarhul-daniel-sector-5.jpg

„Este o reparație istorică, având în vedere că o parte din locuitorii din cartier au fost, oricum, robi ai bisericii și reforma lui Cuza i-a deposedat de aceste averi. Totul s-a făcut printr-o hotărâre a Consiliului General, super-legală, indiferent ce spun cei de la USR care nu doresc altceva decât să saboteze lucrările primarului”, a declarat șeful direcției patrimoniu, Mihai Domnic.

Primarul sectorului va îndeplini în continuare funcția de administrare în cadrul proprietății până când Daniel va numi un nou mitropolit care să se ocupe de sector. Acesta va fi separat cu un gard de restul comunității, ca orice lucrare bisericească făcută din banii tuturor enoriașilor, să nu-și închipuie că pot să intre acolo oricând de parcă ar fi a lor. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 03.02.2019 14:15 Social

National Cinematografic