Patriarhul Daniel: Bucegii sunt locul ideal pentru o biserică, avem deja şi Crucea, şi Babele

Biserica Ortodoxă reacţionează la criticile internauţilor! În această dimineaţă, Patriarhul Daniel a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cât de oportună e, din punctul de vedere al Bisericii, ridicarea unui nou lăcaş de cult pe platoul Bucegilor, explicând şi de ce un astfel de demers ar fi „deosebit de economic şi plăcut Domnului”.

Potrivit întâi-stătătorului Bisericii Ortodoxe, Bucegii au deja cele mai importante elemente necesare unei biserici: Crucea şi Babele.

„Unde ai deja o Cruce şi nişte Babe, e păcat să nu pui un acoperiş, să aduci nişte moaşte şi să-i zici catedrală. Crucea o pui în vârf, Babele la coadă la moaşte şi gata!”, a explicat Preafericitul. „Scapi mult mai ieftin decât dacă ai construi de la zero. Sigur, sunt câteva mici cheltuieli de care nu poţi scăpa, cum ar fi cele pentru aur, candelabre, fresce, aur, icoane, odăjdii şi aur, dar sunt convins că primăriile de pe Valea Prahovei abia aşteaptă să ne ajute în acest demers.”

Cu toate acestea, există voci care susţin că o biserică pe platoul Bucegilor ar duce la înmulţirea necontrolată a Babelor, punând în pericol floarea de colţ, ursul carpatin şi alte monumente ale naturii întâlnite în zonă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
21 septembrie 2014 01:36
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult