Patriarhul Daniel cere scoaterea alchimiei din programa pentru clasa pregătitoare

Patriarhul Daniel a declarat că BOR nu este de acord cu includerea alchimiei în programa pentru clasa pregătitoare, pe motiv că îndrumă copiii către erezie. În schimb, capul Bisericii Ortodoxe a propus o serie de discipline alternative recomandate și de Sinodul Ecumenic de la Constantinopol din anul 381 d. Hr.

În viziunea Bisericii Române, copiii ar trebui să înveţe de mici limba latină pentru afaceri, să deprindă tainele alfabetului Moise. Alte materii de studiu ar fi despărţirea apelor în silabe sau acordarea primului ajutor în caz de ciumă bubonică și credința în Sfânta Trigonometrie. Pentru vacanță, copiii vor primi câteva exorcizări și probleme din culegerea lui Sf. Petrică.

Patriarhul Daniel consideră că în acest mod copii vor fi cu adevărat pregătiţi să înfrunte tainele vieţii: „Accentul nu va fi pus numai pe științele duhului, ci ne vom îngriji și de trup. Copiii vor merge în tabere de cruciadă sportivă, dar şi în excursii până la marginea lumii, ca să vadă cu ochii lor că Pământul e ca un disc ținut de toartă”, a mai declarat Patriarhul.

Scris de TNR
4 martie 2012 10:03
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult