Patriarhul Daniel: „În mănăstirile noastre uniformele nu vor mai fi obligatorii”

Noul val al Ortodoxiei a ajuns și în România și promite să aducă ortodoxia direct în secolul 21. Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va trece printr-o reformă drastică, menită să se adapteze stilului de viață foarte libertin din schiturile și mănăstirile din România.

Pentru călugării din mănăstiri, această Noul Val de Ortodoxie este o gură de aer proaspăt care îi ajută să țină pasul cu vremurile în care trăim. „Nu văd de ce nu putem să venim și noi la slujbă și în civil, ca orice om”, spune starețul unei mănăstiri din Teleorman. „În nicio altă corporație nu vezi oamenii venind la birou îmbrăcați în uniforme negre și încheiați până-n gât! Mă uit la măicuțele astea care lucrează aici la noi, ar vrea să vină și ele la serviciu în blugi și în tricou, să li se vadă și lor puțin talia. Să mai destindem un pic atmosfera, că nu suntem în Evul Mediu, ce mama dracului.”

O altă schimbare adusă de această reformă se va resimți în programul de lucru al angajaților de la mănăstiri. Călugării și măicuțele vor putea să-și ia concediu de odihnă de la cele sfinte pentru a petrece mai mult timp alături de familie și de copiii lor. Dealtfel, cuplurile de călugări care nu pot avea copii vor avea dreptul să înfieze, astfel că sexul să rămână doar pentru plăcerea lor.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
8 martie 2012 08:48
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel uniforme

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult