Patriarhul Daniel încurajează fumatul în public, pentru că aşa se formează bisericuţele

Patriarhul Daniel a anunţat că îi va pomeni veşnic pe cei cu suflet mare, care fac bisericuţe în pauza de ţigară de la birou, de la şcoală sau de după. Ca să încurajeze fumatul excesiv, el va organiza în biserici locuri speciale pentru fumat, unde enoriaşii vor putea aprinde o ţigară, la vii sau la morţi, după caz. Din păcate, ei nu-şi vor putea aduce propriile ţigări, ci vor trebui să le cumpere de la shop-ul bisericii. Aici vor găsi spre vânzare şi havane albe de nuntă pe care naşii cu dare de mana le vor ţine aprinse în biserică în timpul cununiilor.

Mai mult, în noaptea de Înviere, enoriaşii işi vor putea aprinde ţigările direct de la bricheta sfântă a Preafericitului, când acesta va striga: “Veniţi de luati foc!” Acatistele vor fi scrise de aici încolo pe foiţe, vor fi rulate şi aprinse pentru a se ridica la cer, iar după tradiţia ortodoxă, cei care mor fară ca cineva sa le ţină o ţigară aprinsă, nu vor fi primiţi în rai.

Ca să-şi susţină ideile reformatoare, Preafericitul a invocat câteva pasaje reprezentative din Sfânta Scriptură: “Păcatul primordial trebuia demult acceptat în biserică. Aflăm din Geneză că Eva a fost prima care şi-a aprins o ţigară în pădure, sub copacul cu FUMATUL INTERZIS, iar apoi l-a ademenit şi pe Adam sa fumeze ca şarpele.”

Scris de TNR
12 februarie 2012 15:02
Citește mai mult despre: fumat Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult