Patriarhul Daniel introduce BORvinieta: maşinile nesfinţite nu vor mai circula duminica

Preocupat de siguranţa românilor, Patriarhul Daniel oferă o soluţie inedită pentru prevenirea accidentelor rutiere: sfinţirea maşinii va deveni obligatorie pentru şoferii care vor să circule pe drumurile publice în zilele de duminică şi de Sărbători.

“Procentul maşinilor nesfinţite este în creştere”, a declarat înaltul prelat, “ceea ce duce la accidente grave cauzate de derapaje religioase, erezii la motor şi înfundarea ţevii de eşapament cu duhuri necurate. Am propus sfinţirea obligatorie periodică a tuturor maşinilor şi motocicletelor, aceasta putând fi făcută, evident contra cost, la orice lăcaş de cult autorizat. Şoferii vor primi o iconiţă autocolantă, aşa-numita BORvinietă, care le va permite să circule duminica.”

Dacă proiectul are succes, interdicţia de a circula cu maşina nesfinţită va fi extinsă asupra celorlalte zile ale săptămânii, au mai anunţat surse bisericeşti. În plus, punctele de penalizare acumulate pe carnetul de conducere vor putea fi anulate doar după ce au fost declarate la spovedanie şi s-au efectuat canoanele necesare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
7 octombrie 2012 09:10
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel rovigneta

Alte articole

Vezi mai mult