Patriarhul Daniel le cere românilor să pună câte-o cărămidă de bani la fundaţia Catedralei Neamului

Patriarhul Daniel, CEO-ul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut azi un apel către toţi românii, cerându-le imperativ să depună cât mai degrabă câte-o cărămidă de bani la fundaţia Catedralei Mântuirii Neamului. Cei care nu pot ajunge în Bucureşti sunt sfătuiţi de Patriarh să depună cărămida de bani la cea mai apropiată biserică.

Daniel spune că a vorbit deja cu inginerii constructori şi a aflat că cele mai durabile cărămizi sunt cele din bancnote de 500 de euro. „Sper ca românii să se ridice la nivelul aşteptărilor mele şi să nu apeleze la cărămizi din bancnote de 1 leu, de exemplu. Celor care vor să facă o asemenea împietate le spun doar atât: Dumnezeu e sus şi vede”, a avertizat Preafericitul Daniel.

Ca să le dea un exemplu demn de urmat românilor, Patriarhul Daniel a depus deja o cărămidă de bani la fundaţia Catedralei. „Cărămida mea e din bancnote de 100 de euro pentru că doar banii ăştia îi aveam în buzunar, n-am avut timp să trec pe la bancă. Sper însă ca românii se vină cu cărămizi de 500 de euro, pentru că ei trebuie să facă ce zice popa, nu ce face popa.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
1 februarie 2013 14:02

Alte articole

Vezi mai mult