Patriarhul Daniel: „Naşii CFR trebuie înlocuiţi cu preoţi, singurii care pot lua bani fără chitanţă”

Patriarhul Daniel nu a rămas indiferent faţă de scandalul şpăgilor pe care le primesc naşii CFR. Într-o intervenţie televizată, Preafericitul a propus o soluţie care, spune el, deşi nu va mulţumi pe toată lumea, îl va mulţumi pe el personal: şpăgile călătorilor să nu mai fie colectate de naşi, ci direct de preoţi, sub titulatura de donaţii, banii urmând să fie împărţiţi în mod egal între el şi preoţi.

„Să iei bani de la cetăţeni fără chitanţă este ilegal în ţara asta, cu excepţia cazului în care cel care ia banii este preot. Noi, cei de la BOR, luăm bani de la cetăţeni fără să dăm chitanţă de zeci de ani, iar acest lucru nu este considerat ilegal în România. Preoţii noştrii sunt cei care trebuie să îi înlocuiască pe naşi dacă vrem să eliminăm corupţia din trenuri”, a explicat Patriarhul.

Preafericitul Daniel chiar a insistat că nimeni nu poate dovedi că BOR dă chitanţe pentru banii primiţi: „Dacă vine un cetăţean cu o chitanţă din care să reiasă că a dat bani pentru acatiste, la cutia milei sau sub formă de donaţii spre o biserică sau o mănăstire, eu o mănânc. Noi suntem nişaţi pe primit bani, nu pe dat chitanţe.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
28 octombrie 2012 15:10
Citește mai mult despre: cfr Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult