Patriarhul Daniel: Pentru că românii s-au cam nesimţit, anul ăsta Învierea va fi cu dar

Supărat că în cutia milei cam bate vântul, Patriarhul Daniel e decis să pună biciul pe români şi să impună o Înviere cu dar, măsură fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe Române. Enoriaşii vor fi obligaţi să „dea ceva pe masă”, oricât ar încerca să se eschiveze, darul fiind cu strigare.

„M-am săturat să-i văd cum vin, înconjoară biserica în sensul diavolului, îşi fac cruce cu stânga, pătează sutana preotului cu ceară, după care pleacă acasă cu lumina ca şi cum ar fi gratis, fără să se îndure de nevoile bisericii. Cu ce bani să ridicăm Catedrala aia? Noi n-avem, Biserica e sărăcită”, s-a plâns Patriarhul.

„Anul ăsta, gata! Cine nu dă bani nu ia lumină. Mai răspicat de atât nu ştiu dacă se poate spune”, a mai declarat Patriarhul.

Enoriaşii care n-au bani sunt sfătuiţi să stea mai bine acasă, decât să ocupe locul altuia care plăteşte şi merită atenţia Bisericii.

„S-a decis ca darul să plece de la 150 de Euro de persoană, dar o să fie inclus un platoaş frumos cu anafură, o linguriţă de vin, muzica nu e nici ea ieftină, trebuie plătite şi măicuţele care asigură backing vocals. Cu dansul am zis că e la liber, pot să danseze şi Macarena din partea noastră, numai să dea banu””, spune Gherasie, diacon la o biserică din Capitală.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
17 aprilie 2014 21:04

Alte articole

Vezi mai mult