Patriarhul Daniel pune gând rău Teologiei! “Vor putea fi hirotoniţi preoţi şi absolvenţii de ASE”

Cu doar o lună înaintea începerii anului academic, liderul Bisericii Ortodoxe face un anunţ care i-ar putea convinge pe mulţi viitori studenţi să îşi schimbe opţiunile! Potrivit Patriarhului Daniel, deşi Teologia este “o facultate frumoasă”, viitoarea generaţie de preoţi ar putea proveni din rândul absolvenţilor de ASE, în speţă ai facultăţilor de Marketing, Comerţ sau Administrarea Afacerilor.

“A sosit timpul să ne modernizăm, să ne adaptăm cerinţelor vieţii moderne”, a declarat Preafericitul. “Cei de la Teologie nu au fost însă prea receptivi la propunerile mele de a introduce în programa de studiu materii cu adevărat utile unui preot, cum ar fi economia şi antreprenoriatul.”

“Da, e drăguţ să ştii Scriptura şi să cunoşti vieţile sfinţilor”, a adăugat un membru al alaiului. “Dar e păcat să nu-ţi iasă şi ţie ceva din meseria asta, iar noi ne opunem păcatului în toate formele sale. De aceea preacuviosul nostru Patriarh hotărât ca de anul viitor şi absolvenţii facultăţilor cu profil economic să poată fi hirotoniţi diaconi, preoţi şi arhierei, urmând ca aceştia să-i înlocuiască treptat pe teologi, care pot lucra în continuare ca profesori de religie în şcolile primare.”

Scris de Vasile
31 august 2013 07:08
Citește mai mult despre: ase Patriarhul Daniel preot

Alte articole

Vezi mai mult