Patriarhul Daniel vrea impunerea unei taxe pe cadourile de Crăciun

Patriarhul Daniel a solicitat astăzi Guvernului impunerea de urgenţă a unei taxe religioase pe toate cadourile oferite cu ocazia sfintei sărbători a Crăciunului.

Potrivit Patriarhiei, taxa ar putea fi inclusă în preţul oricărui obiect cumpărat în scopul oferirii drept cadou de Crăciun.

„În moment în care clientul solicită, de exemplu, să fie împachetat frumos un fular, sau un lănţişor cu cruciuliţă, e evident că intenţia acestuia nu e să-l cumpere pentru sine, ci să-l ofere cadou. În acel moment vânzătorul să aibă obligaţia de a aplica taxa religioasă de Crăciun”, susţine Patriarhul.

Intenţia Patriarhiei este ca taxa să fie un procent din valoarea obiectului cumpărat, iar fondurile strânse vor merge la finalizarea Catedralei Neamului. Motivarea taxei este că sărbătoarea este una creştină, iar românii trebuie să înveţe să respecte drepturile de autor ale Bisericii asupra sărbătorilor.

„1, 2, 3, sau poate 5%, asta urmează să stabilim după negocierile cu Guvernul. Ce dorim însă e grăbirea adoptării, pentru că altfel se pierd mulţi bani”, a mai declarat Patriarhul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
24 decembrie 2012 12:12

Alte articole

Vezi mai mult