Sfințirea Catedralei Neamului a fost încă un prilej de a constata că Patriarhul și Biserica reprezintă bine o parte consistentă a populației: cocalarii. Desigur, e vorba de cocalarii cu mult aur pe ei, care au bani de limuzine Mercedes, dar nu și pentru tencuirea imensului palat, construit doar pentru a se făli cu el, și nicidecum pentru a fi funcțional.patriarh_esenta_romanismului.jpg

”Slujba de sfințire a semănat cu chefurile de cocalari, unde un grup de burtoși cu mult aur pe ei au venit cu Merțanele la burtosul șef, care tocmai își inaugura palatul și dorea să se laude câți bani a ciordit din bugetul statului, că de muncit n-am văzut niciodată un popă să muncească”, explică antropologul Decebal Popescu.

Specialiștii au remarcat și cocalarismul audio al Patriarhului, care a transmis slujbele la megafoane, deranjând zeci de mii de oameni, exact cum face orice gherțoi. Și, întocmai cum pe gherțoi nu-l amendează niciodată prietenii lui polițiști, la slujba de sfințire nu doar că nu s-au dat amenzi, ci cocalarii burtoși cu aur și Merțane au fost apărați de jandarmi, slugile de serviciu ale puterii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Monday, 26.11.2018 10:55 Social

National Cinematografic