Patriarhul, esenţa românismului. Un cocalar plin de aur, cu Merţan şi palat netencuit

Sfințirea Catedralei Neamului a fost încă un prilej de a constata că Patriarhul și Biserica reprezintă bine o parte consistentă a populației: cocalarii. Desigur, e vorba de cocalarii cu mult aur pe ei, care au bani de limuzine Mercedes, dar nu și pentru tencuirea imensului palat, construit doar pentru a se făli cu el, și nicidecum pentru a fi funcțional.

”Slujba de sfințire a semănat cu chefurile de cocalari, unde un grup de burtoși cu mult aur pe ei au venit cu Merțanele la burtosul șef, care tocmai își inaugura palatul și dorea să se laude câți bani a ciordit din bugetul statului, că de muncit n-am văzut niciodată un popă să muncească”, explică antropologul Decebal Popescu.

Specialiștii au remarcat și cocalarismul audio al Patriarhului, care a transmis slujbele la megafoane, deranjând zeci de mii de oameni, exact cum face orice gherțoi. Și, întocmai cum pe gherțoi nu-l amendează niciodată prietenii lui polițiști, la slujba de sfințire nu doar că nu s-au dat amenzi, ci cocalarii burtoși cu aur și Merțane au fost apărați de jandarmi, slugile de serviciu ale puterii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
26 noiembrie 2018 08:55
Citește mai mult despre: catedrala cocalar Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult