Patriarhul, mesaj pentru cei care vor să avem Paștele o dată cu catolicii: ”Cât dați?”

Cine a spus că e refractar? Patriarhul Daniel s-a arătat mai mult decât dispus să modifice data la care ortodocșii serbează Paștele, întrebând chiar cât i se oferă pentru acest lucru. După apelul public lansat de Papahagi și Baconschi, Patriarhul spune că nu doar că e dispus să mute Paștele ca să-l serbăm împreună cu catolicii și protestanții, dar le-a trimis celor doi chiar și codul IBAN în care să achite ”Taxă mutare Paște”, în valoare de 8 milioane de euro.

”Căile Domnului sunt încurcate, dar totul se rezolvă dacă treci corect codul SWIFT sau BIC”, explică Patriarhul Daniel, care îi îndeamnă pe credincioși să nu uite că IBAN-urile au 22 de caractere, exact cât numărul discipolilor plus cele zece porunci. Daniel spune că suma de 8 milioane de euro a fost calculată conform regulilor BOR: atât se cere în prima duminică de după prima lună plină de după echinocțiul de primăvară.

Din păcate Papahagi și Baconschi spun că nu dispun de banii respectivi, pentru că își investesc toate veniturile în sporirea propriei burți, așa că lasă totul în seama credincioșilor. Patriarhul spune chiar că dacă se adună banii rapid el poate modifica inclusiv retroactiv Paștele pe anul acesta, iar românii vor primi zilele libere fără niciun motiv religios, o altă premieră pentru o țară așa-zis laică.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
10 aprilie 2023 14:45
Citește mai mult despre: catolici Paște Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult