Patriarhul, mirat de scăderea încrederii românilor în Biserică: Nu am folosit niciodată aur fals

Scăderea încrederii de care se bucură Biserica în rândul românilor, conform ultimelor sondaje, a stârnit discuţii aprinse la nivel înalt. Într-un comunicat recent publicat de agenţia Basilica, Patriarhul Daniel îşi exprimă convingerea că sondajele au fost măsluite, deoarece BOR nu şi-ar fi înşelat niciodată enoriaşii “folosind, de exemplu, aur fals pentru acoperişurile sfintelor lăcaşe“.

“Suntem, de departe, cea mai cinstită instituţie din ţară”, a explicat înaltul prelat. “Orice bijutier poate să verifice asta, până şi ornamentul Mercedesului meu e realizat din aur masiv de 24 de karate, autentic şi nealterat. Cum au ajuns armata şi pompierii deasupra noastră la încredere, nu ne vom explica niciodată, epoleţii lor sunt de tinichea, orice român ştie asta. Despre celelalte culte nu mai vorbesc! Când pui mâna pe un crucifix al lor, te apucă râsul: lemn vopsit auriu, o amăgire perversă!”

“Sigur, nu există pădure fără uscături”, a completat Patriarhul. “Dar acei preoţi parohi care încearcă să-i inducă în eroare pe credincioşi apelând la soluţii mai ieftine, de exemplu veşminte preoţeşti cu diamante artificiale, ori cădelniţe din cupru, sunt întotdeauna pedepsiţi exemplar.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
25 februarie 2013 12:02

Alte articole

Vezi mai mult