Patriarhul nu-şi explică eşecul rugăciunii pentru ploaie: “Aia pentru bani a funcţionat de minune!”

”Încurcate sunt căile Domnului!”, a oftat azi Patriarhul Daniel, după ce rugăciunile pentru ploaie pe care le-a cerut săptămâna trecută n-au avut absolut nici un efect. Nedumerirea Preafericitului este cu atât mai mare cu cât rugăciunile pentru bani au funcționat întotdeauna foarte bine.

”Chiar și pentru bunul Dumnezeu, e mai ușor să îți dea bani decât ploaie”, crede Patriarhul. ”Iar faptul că rugăciunile pentru ploaie ne-au adus caniculă e pentru mine un semn divin că toți preoții ortodocși pe care-i păstoresc trebuie să abandoneze rugăciunile pentru ploaie și să revină la cele de zi cu ci, rugăciunile pentru bani. Gata, de mâine ne reapucăm de făcut bani!”

Totuși, Patriarhul nu putea rămâne fără reacție la faptul că preoții s-au rugat câteva zile pentru altceva decât bani. Sub pretextul că au irosit timpul de rugăciune, pentru că nici n-au adus ploaie, nici n-au făcut bani, preoții au fost amendați de Patriarh cu sume între 50 și 500 de lei, în funcție de mărimea parohiei, urmând ca toți banii din amenzi să fie folosiți pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
28 iulie 2015 19:07

Alte articole

Vezi mai mult