Patriarhul organizează a doua sesiune de moaşte, pentru cei care n-au ajuns la pupat

Românii care n-au reuşit să pupe moaştele Sfintei Parascheva în săptămâna praznicului au aflat cu uşurare că au şansa de a-şi amâna scufundarea în cazanul cu smoală topită a lui Scaraoţchi. Patriarhul a decis să organizeze a doua sesiune de moaşte, însă taxele sunt, evident, mult mai ridicate.

“Ne aşteptăm la încă 100.000 de pelerini, dar pentru că în cazul lor păcatele sunt mult mai mari, şi deci mult mai dificil de iertat, sperăm să înţeleagă că dacă nu vin cu cel puţin 500 de Euro mai bine să pupe altceva, că moaştele noastre nu le pupă”, a declarat Patriarhul Daniel.

O altă reformă introdusă de patriarh este înfiinţarea unei piste speciale pentru cei care vor să pupe moaştele mai rapid, cu un tarif premium de 10.000 Euro. Avantajul fiind că nu te mai înghesui cu toţi săracii, şi înainte de fiecare pupat moaştele sunt sterilizate.

În condiţiile în care tot mai mulţi credincioşi absentează de la moaşte, a doua sesiune ar putea deveni redundantă, avertizează însă unii teologi. Aceştia spun că Raiul ia în considerare admiterea persoanelor care n-au pupat niciodată moaşte, cu condiţia să fie la zi cu taxele către parohie şi să-l pupe pe sfântul Petru la intrare în lumea de dincolo.

Scris de Ionut
18 octombrie 2014 21:10

Alte articole

Vezi mai mult