Patriarhul ripostează: ”Religia e o știință exactă! Se știe exact câți bani trebuie dați la preot”

Acuza că religia n-ar fi o știință exactă nu i-a căzut deloc bine Patriarhului Daniel. Conștient că această idee poate dăuna business-ului pe care îl conduce în calitate de CEO al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul a ripostat dur, cu probe care, consideră el, dovedesc dincolo deorice dubiu că religia este o știință cât se poate de exactă.

”Cum adică religia nu este o știință exactă?!”, a răbufnit Patriarhul Daniel în timpul slujbei de azi. ”Numai un încuiat la minte poate să susțină așa ceva, când noi avem tarife cât se poate de exacte pentru nunți, botezuri sau înmormântări. Că preoții negociază bine și uneori obțin mult peste prețul oficial, bravo lor!, dar asta nu schimbă exactitatea cu care operăm noi.”

Patriarhul Daniel a adăugat că el știe exact câți bani s-au adunat în fiecare cutie a milei din țara asta. ”Uite, să vă dau un exemplu la întâmplare: în satul Cotârgaci din Botoșani s-au adunat ieri 74 de lei și 50 de bani. Ca o paranteză, blestemat fie cel care a lăsat 50 de bani, care nu știe că Biserica îndrăgește bancnotele, nu monedele. Ideea e însă că eu știu exact cum stăm cu banii în orice moment, ceea ce face religia o știință căt se poate de exactă.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
8 martie 2015 09:03

Alte articole

Vezi mai mult