Patriarhul s-a întors din Rusia cu mâna goală. Deşi i s-a oferit tezaurul, a zis că el nu cară mărunţişuri

Vizită lipsită de surprize a patriarulului Daniel în Rusia. Acesta s-a întâlnit cu omologul său și a avut parte de o serie de discuții bilaterale pe tema cooperării între cele două biserici, atât pe linie religioasă cât și pe problemele laice. La plecare, impresionați de statura și eleganța invitatului, rușii au dorit să-i dea tezaurul României înapoi, lucru refuzat de partiarh pe motiv că „nu cară mărunțișuri”.

„Când i-am zis prima dată de tezaur a tresărit un pic, ne-a întrebat cât de mare e și unde. Apoi când l-a văzut a început să se mai dezumfle, ba chiar s-a enervat pe un episcop spunându-i că este ultimul om care ar trebui să umble cu metal la el având în vedere riscul ridicat de fulger. A luat vreo două piese mai mișto din el și restul a zis să-l păstrăm, putem să ni-l băgăm în cur”, a declarat un mitropolit rus care a luat parte la discuții.

Patriarhul Daniel spune că ar fi luat tezaurul, că era loc în portbagajul limuzinei sale, dar drumurile din Rusia și România nu sunt așa de bune și ar fi auzit tot timpul zdrăngănitul aurului în portbagaj. „Lasă-i să mai strângă la el și când adună ceva, cât să fie un trasport consistent, promit că mă mai gândesc”, a spus Daniel.

Scris de Ef
10 decembrie 2017 09:12
Citește mai mult despre: Patriarh rusia tezaur

Alte articole

Vezi mai mult