Patriarhul spumegă. Noi n-avem catedrală şi statul dă 11 milioane de Euro pe Cuminţenia Pământului?

Intenţia Guvernului de a arunca 11 milioane de Euro pe o statuetă l-a scos din minţi pe Patriarhul Daniel, care consideră că România are cu totul alte priorităţi. Banii ar fi trebuit daţi la Biserică, atât pentru finalizarea Catedralei, cât şi pentru acordarea unor prime preoţilor fruntaşi la strâns bani.

“Visteria Bisericii e goală, sunt atâtea şi atâtea biserici în construcţie şi noi tocăm bani pe te miri ce? Chiar am ajuns să ne închinăm la pietre, la propriu?”, le-a bătut obrazul Patriarhul guvernanţilor. Acesta a propus ca toate achiziţiile publice viitoare să fie monitorizate de BOR şi dacă se consideră inoportune, banii să fie daţi automat pentru proiectele Bisericii.

Acesta a mai spus că era de înţeles dacă statul ar fi vrut să cumpere nişte moaşte din alte ţări, să aibă credincioşii la ce să se închine: “Credeţi că Cuminţenia Pământului vindecă de ceva, dacă te atingi de ea? Dacă aduceam pelvisul Sf. Toma din Arimateia, veneau sute de mii de români să pună mâna. Amortizam investiţia în 2-3 pelerinaje, că aici e plin de proşti!”, a mai declarat Patriarhul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
17 martie 2016 17:03
Citește mai mult despre: catedrala Cuminţenia Pământului Patriarh

Alte articole

Vezi mai mult