Patronul casei de schimb jefuite: „Am scăpat ieftin, bine că nu erau de la Garda Financiară”

Jaful de la casa de schimb valutar din Piaţa Unirii are până la urmă un final fericit! Deşi poliţiştii nu au reuşit să-i prindă pe făptaşi, patronul spune că nu e deloc supărat, ba chiar e foarte mulţumit că n-a fost un control adevărat al Gărzii Financiare, fiindcă în felul acesta a scăpat mult mai ieftin.

„Cu doar 100.000 de euro nu cădeam la pace nici cu poliţistul de proximitate”, afirmă patronul casei de schimb. „Păi dacă venea Garda cu adevărat, trebuia să fac credit la bancă ca să scap de ei. Casiera şi-a dat seama că nu-s inspectorii Gărzii în clipa în care i-au cerut doar 100.000 dar a intrat în jocul lor când a văzut că scapă atât de ieftin, chiar o să-i dau o primă pentru prezenţa ei de spirit”.

În acelaşi timp, conducerea Gărzii Financiare face presiuni asupra Poliţiei să-i prindă cât mai repede pe autorii jafului. „Că s-au dat drept inspectori n-ar fi aşa un capăt de ţară”, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, „dar strică piaţa. Cum să ceri, dom’le, doar 100.000 de euro? Trebuiau nici să nu plece până nu se vedeau în mână cu actele unei vile la Monte Carlo şi cu cheile de la un Bentley. Au târât practic în noroi renumele Gărzii Financiare, au făcut de râs uniforma pe care o purtau”.

Scris de TNR
20 martie 2012 16:03

Alte articole

Vezi mai mult