Pe liga2.ro, gramatica e în moarte clinică

Am avut azi ghinionul să citesc pe liga2.ro un articol care nu ar fi trebuit să existe. Dacă un text ar vrea să devină un fel de atentator sinucigaş, cu scopul de a distruge gramatica limbii române, cred că exact aşa ar arăta.

Autorul, un oarecare Marian Dima, s-a luat, din motive greu de înţeles, la trîntă cu gramatica limbii române. Şi nu s-a jucat, a atacat-o cu sadism din prima, încă din intertitlu: “TOPORAN, MIHAI ȘI GHIȚĂ LI S-A REZILIAT CONTRACTELOR”. Nici măcar faptul că textul a fost scris de dimineaţă (a fost postat pe site la 8:30), cînd autorul probabil încă nu-şi băuse cafeaua, nu poate scuza o astfel de exprimare. Răducioiu în zilele lui cele mai proaste pare academician pe lîngă Marian Dima.

Asediul asupra gramaticii continuă în text. Prima frază l-ar face să roşească pînă şi pe Vanghelie: “Divizionara C prahoveană, AFC Filipeştii de Pădure este aproape de colaps, din cauza problemelor financiare, faptului că Primăria şi-a retras sprijinul financiar, conducerea fiind nevoită să renunţe la cei mai importanţi jucători.” Pentru că a încercat să spună prea multe, autorul s-a încurcat atît de rău, încît nu a mai reuşit să spună nimic clar.

Finalul textului demonstrează că autorul e capabil şi de alte forme de asalt asupra limbii: “Mai mult, sunt unele zvonuri care dau chiar posibilă neprezentarea la acest meci a echipei gazdă, din cauza problemelor apărute în această săptămână, o decizie urmând să se ia astăzi.” Nu se precizează însă nicăieri în text care este „acest meci”. Or juca cu Realul şi autorul vrea să ne ascundă asta? Sau presupune că toată lumea e la curent cu programul competiţional al Filipeştilor de Pădure?

 

Am şi eu o întrebare pentru cei de la liga2.ro: “Mai durează mult pînă i se va rezilia contractelor lui Marian Dima?”

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
23 octombrie 2009 09:04
Citește mai mult despre: agramat articol limba romana presa sinucidere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult