Pe noua bancnotă, Ecaterina Teodoroiu seamănă suspect de mult cu cineva de la BNR

Deşi erau considerate o victorie în lupta contra misoginismului, noile bancnote de 200 de lei cu Ecaterina Teodoroiu stârnesc deja controverse! Mai mulţi cercetători, inclusiv câţiva experţi în Primul Război Mondial, spun că femeia de pe bancnote nu seamănă deloc cu personajul istoric Ecaterina Teodoroiu, fiind mai degrabă portretul unei angajate BNR a cărei identitate nu e cunoscută.

„Ştiu foarte bine cum arată Ecaterina Teodoroiu, pe numele ei adevărat Cătălina Toderoiu. Ecaterina Teodoroiu era brunetă, cu nasul acvilin şi privirea hotărâtă. Aia de pe bancnotă NU E Ecaterina Teodoroiu”, spune Gigel Mavrocordat, şeful Institutului de Istorie a Ecaterinei Teodoroiu „Ecaterina Teodoroiu” din comuna Ecaterina Teodoroiu, judeţul Gorj.

„Mi se pare că am văzut, însă, intrând în sediul BNR, chiar adineauri, o doamnă care seamănă frapant cu figura de pe bancnotă: blondă, cu un ciuf voluminos şi o privire blajină, candidă, de viţel surprins în timp ce rumegă. Ar trebui s-o găsim şi s-o întrebăm dacă ştie ceva”, adaugă cunoscutul istoric.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
28 septembrie 2021 13:15
Citește mai mult despre: 200 lei bancnota BNR ecaterina teodoroiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult