Pe pârtie a fost pusă o roată uriașă de hamsteri, să țină urșii ocupați

Măsuri de protecție sporite pe pârtia de la Clăbucet, unde au fost înregistrate atacuri de urși. O roată uriașă de hamsteri a fost amplasată chiar lângă pârtie și deja mai mulți urși și-au epuizat energia alergând pe ea, în loc să alerge schiorii.

Pe roată pot alerga simultan până la trei urși și deja a fost nevoie să fie îndepărtați unii ursuleți care nu înțelegeau că trebuie să coboare și să-i mai lase și pe alții să se dea.

Roata a devenit o atracție pentru cei mici, care vor să vadă ”hamsterii uriași”, încearcă să le dea frunze de varză și evident îi roagă insistent pe părinți să adopte unul din ei și să-l ducă acasă în portbagaj sau pe suportul de schiuri.

În Azuga proiectul a trecut la alt nivel. La roata unde aleargă urșii a fost montat un sistem de încărcare a telefoanelor prin USB și schiorii își lasă liniștiți device-urile lângă urși, că n-are nimeni curaj să se apropie.

Sistemul funcționează și în Sinaia, dar unii turiști au cerut primăriei să dea cu vaselină pe roată, că scârțâie toată noaptea și nu pot să doarmă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
30 ianuarie 2021 13:13
Citește mai mult despre: Clăbucet hamster sinaia urși

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult