Pe timp de iarnă toate mașinile vor fi echipate cu ochelari de soare

Onouă ordonanță de guvern prevede că pe timp de iarnă ochelarii de soare sunt obligatorii. Din trusa de iarnă a mașinii nu trebuie să lipsească ochelarii de soare sub niciun pretext.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului explică necesitatea acestei măsuri prin numărul mare de accidente care se întâmplă din cauza lipsei de ochelari de soare: „Această situație nu mai poate continua. Pe timp de iarnă trebuie să dovedim mai multă responsabilitate față de ceilalți participanți la trafic. Lăsați-mă cu lanțurile antiderapante, lopata și alte prostii de-astea. O pereche de ochelari de soare îți poate salva viața!

Vestea noii ordonanțe nu a rămas fără ecou printre șoferi. Iată ce ne-a declarat Dorian Buga, un șofer de taxi care a dorit să rămână anonim: „Pentru mine e o chestiune de igienă personală. Și de respect, pentru că practic te respecți pe tine. În nicio țară civilizată oamenii nu conduc atât de lipsiți de ochelari de soare cum se întâmplă în România! Este un obicei dezgustător, ca să nu spun mai mult.”

După cum știm cu toții, un șofer fără ochelari de soare este un adevărat pericol pentru el și pentru ceilalți. Dacă mai are și carii, practic el este un șofer compromis, iar mașina sa nu mai valorează nimic. De aceea, toți șoferii care vor fi surprinși în trafic fără ochelari de soare vor fi trași pe dreapta și li se vor monta imediat ochelarii de pedeapsă. Pentru cine nu știe, ochelarii de pedeapsă sunt la fel ca cei de soare, doar că nu-i porți de bunăvoie ci dintr-o obligație, tu fiind practic pedepsit.

Scris de TNR
10 decembrie 2010 18:12

Alte articole

Vezi mai mult