Pe ultimul loc în Europa! Copiii românilor mănâncă doar o cutie de plastilină pe an

România reuşeşte, încă o dată, să se aşeze pe ultimul loc într-un clasament privind bunăstarea. Conform Eurobarometrului referitor la îngrijirea postnatală, copii români au ajuns să fie trataţi mai rău ca în urmă cu 20 de ani, în timpul dictatorului Nicolae Ceauşescu.

“De bine, de rău, pe vremea lui Ceauşescu aveai asigurate, pe lângă o cutie de plastilină şi două borcane de lipinol, plus creioane colorate. Aşa am fost crescuţi noi, iar generaţia noastră are o incidenţa mai mică a bolilor de stomac. Cei care vin din urmă se îmbolnăvesc mult mai uşor, generaţia care are acum 10-12 ani intra în spital urgent dacă bagă în gură jumătate de cutie de cretă. N-au imunitate, sunt expuşi!”, a declarat Decebal Popescu, nutriţionist pediatru.

Ministerul Educaţiei se apără spunând că a dotat grădiniţele şi creşele cu plastilină încă de la începutul anului. Cu toate acestea licitaţia a fost una controversată, mass-media relatând că este vorba de plastilină de proastă calitate, sfărâmicioasă, care conţine foarte multe E-uri. În plus, multe cutii de plastilină au fost trimise şcolilor fără batonul verde, astfel că cei mici au fost privaţi de bucuria de a face muci falşi cu care să sperie educatoarele.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

1 octombrie 2013 07:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult