Pedepse moderne la Circulaţie. Şoferilor care nu semnalizează li se va băga semnalizatorul în cur

În sfârşit o reformă făcută cu cap la Poliţia Rutieră. Şoferii care nu semnalizează în trafic, probabil cei mai nesimţiţi şoferi, vor primi de acum înainte o pedeapsă care cu siguranţă îi va ajuta să scape de acest prost obicei. Li se va demonta maneta de semnalizare, care li se va înfige în cur, imediat după ce semnează procesul verbal.

Cei aflaţi la prima abatere vor fi trataţi totuşi cu îngăduinţă şi li se va da cu vaselină pe semnalizator, dar celor care încalcă în mod repetat regula de semnalizare li se va băga în mod repetat semnalizatorul, pe sistem du-te vino, în funcţie de câte puncte au acumulat.

Dacă şoferii au încălcat mai multe reguli simultan, se vor cumula pedepsele. De exemplu, dacă n-ai avut centura pusă, vei fi bătut cu centura respectivă, iar agentul se va asigura că dă şi cu catarama, nu doar cu partea textilă. Dacă şoferul mai şi vorbea la telefon în timp ce nu semnaliza şi mergea fără centură, va fi legat cu centura şi i se va băga şi telefonul în cur, pe lângă manetă.

Scris de Ionut
18 ianuarie 2018 11:01
Citește mai mult despre: semnalizare sofer

Alte articole

Vezi mai mult