Pedepse noi: Traficanţii prinşi cu ţigări netimbrate vor fi obligaţi să le fumeze pe toate pe loc

O nouă modificare a Codului de Procedură Penală ne poate aduce sancțiuni din partea Comisiei Europene. Aceasta vizează traficanții de țigări de contrabandă, care inundă piața românească, venind dinspre Est. Conform noilor reglementări, traficanții prinși cu țigări fără acte de proveninență și fără timbru vor trebui să le fumeze pe toate, pe loc, pentru a elimina orice pericol de evaziune.

”Trebuie să înțelegeți că vânzarea de țigări netimbrate înseamnă, de fapt, că furi bani de la stat. Și de la stat putem fura doar noi, parlamentarii, nu orice contrabandist de duzină”, spune Robert Acrișor, deputatul care a inițiat proiectul legislativ. Conform acestuia, traficanții vor primi cafele la discreție și 24 de ore să termine întreaga rezervă de țigări.

Dacă inițiativa se va dovedi una de succes, legislativul vrea să introducă aceste pedepse și în barurile unde fumatul este interzis, trenuri, ceainării și clădiri publice, unde cel prins că fumează va fi obligat să fumeze tot pachetul în jumătate de oră.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
20 mai 2014 04:05

Alte articole

Vezi mai mult