Pensionarii alimentari protestează la Palatul Copiilor

Nemulțumiți de reducerea drastică a pensiilor alimentare, pensionarii alimentari au organizat un miting de protest în fața Palatului Copiilor. Recalcularea pensiilor alimentare i-a adus pe mulți dintre ei în pragul disperării, rămânând practic la mila părinților.

După micșorarea cu 20% a punctului de pensie, părinții lor plătesc niște pensii alimentare de mizerie, care nu ajung nici pentru medicamente. „Sunt grav bolnav, am pojar de gradul doi”, se vaită un pesionar mic de statură cu numele de Mihăiță. „Anul trecut am avut și vărsat de vânt, eram plin de bube. N-am avut bani să mă tratez, a trebuit să stau în casă ca să-mi treacă. Sunt vai de capul meu, și mai am și julitura asta în cot”, se plânge Mihăiță.

O altă pensionară, pitică, știrbă și ciufulită, plânge în gura mare după mama: „Huo! Uitați-vă la mine că nu mai am nici dinți în gură. Nu mi-am mai luat nimic de îmbrăcat de aproape un an, port doar haine de la frații mai mari. Alții au pensii alimentare nesimțite și noi abia trăim de azi pe mâine. Am învățat bine o viață întreagă, am luat premii, am spus poezii și acum să n-am bani de un ecler? Boc, bondocule, sper să te încuie părinții în casă!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 aprilie 2011 16:04

Alte articole

Vezi mai mult