Pensionarii au trei ţevi pe coloană: una de apă rece, una de apă caldă şi una în care doar bat

Te-ai întrebat vreodată de ce coloana de apă a blocului tău are trei ţevi? Ei bine, comuniştii s-au gândit la tot! Potrivit unui cunoscut arhitect român, în anii ‘70-’80 multe locuinţe erau proiectate cu câte trei conducte: una de apă caldă, una de apă rece şi una în care să bată vecinii când sunt deranjaţi de muzica tinerilor.

„Spre deosebire de cele de apă, ţeava de bătut e construită dintr-un cupru special, din care se fac de obicei diapazoane şi instrumente de suflat. Ca să aibă rezonanţă, să-i poţi bombăni şi pe vecinii de la alte etaje”, explică Jean Popa, instalator gr. II la Institutul de Ţevi. „Puteai să baţi şi în cea de apă caldă când era goală. Obţineai astfel două tonuri distincte! Pe urmă au apărut interfoanele, iar acum doar pensionarii mai comunică prin ţeavă cu ceilalţi locatari”, adaugă expertul.

Furnizorul de apă potabilă din București răspunde până la branșamentul imobilului, motiv pentru care specialiștii au o recomandare: „Schimbaţi-vă ţevile, nu mai bateţi în ele şi veţi fi foarte mulţumiţi de apa rece!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

1 noiembrie 2016 11:23
Citește mai mult despre: apa coloana pensionari tevi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult