Pensionarii români, decişi să plece în Occident, pe pensii mai mari

După ce Guvernul a decis să micşoreze pensiile cu 15%, tot mai mulţi pensionari se gândesc să plece din ţară. Ei sunt atraşi de mirajul pensiilor mari din Occident.

Statele din vestul Europei sunt şi ele interesate de pensionarii români. Marele avantaj al acestora este că ar accepta pensii de nimic, la care cei de prin partea locului nici nu se uită. În plus, muncesc mai mult decât bătrânii din Occident, care o ţin tot anul din croazieră în croazieră, cheltuind banii primiţi de la stat prin tot felul de colţuri obscure ale lumii.

În timp ce pensionarii nemţi şi francezi scot banii din ţară, babele din România mai fac şi treabă: mătură prin casă, spală rufe, strigă după copiii care bat mingea în faţa blocului la o oră la care lumea doarme. Pensionarii români sunt apreciaţi şi pentru că nu-şi părăsesc decât rar locuinţa, cel mult merg să facă piaţa în cealaltă parte o oraşului, dar numai dacă le dai un abonament gratuit pe transportul în comun.

Pensionarii noştri au o experienţă mai mare, simţind pe pielea lor cum este în două regimuri extrem de diferite: comunist şi capitalist. Ba chiar mai nou cochetează şi cu regimul pe bază de ştevie.

Dacă nu vor găsi să se angajeze în Occident pe nişte pensii babane la stat, pensionarii au de gând să aplice pentru nişte poziţii similare la companii precum Microsoft, Oracle şi Google. Aceste posturi sunt vizate în special de moşii supradotaţi care joacă toată ziua şah în Cişmigiu. Mulţi dintre ei sunt foarte buni pe programare, asta au făcut toată viaţa: programări la medic, la analize. 

Plecarea pensionarilor către o viaţă mai bună constituie un motiv de îngrijorare pentru mulţi, nu numai pentru rude, cum ar crede unii. Pentru a suplini lipsa pensionarilor, membrii Guvernului se gândesc serios să aducă bătrâni din China şi din alte ţări cu un nivel scăzut de trai.

“Fără pensionari, întreaga industrie românească de batiste care se pun vara ude pe cap s-ar prăbuşi, criza s-ar adânci şi mai tare”, a declarat Emil Boc. 

Ce e cu adevărat trist este că pensionarii care pleacă în Occident nu vor să mai audă de România. Ei ameninţă că se vor întoarce în ţară doar cu picioarele înainte, iar asta foarte curând.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 iunie 2010 16:47

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult